Rugschool, Tillen & Tiltechnieken

Wetenschappers roepen, in het verlengde van hun onderzoek naar de DK kolder technieken, graag “het maakt niet uit hoe je tilt”.

 

Dat schoot STEP in het verkeerde keelgat. STEP promoot al meer dan 20 jaren de STEP GewichtheffersTechnieken (GHT) als een veilig en gemakkelijk alternatief voor de "DK kolder" tiltechnieken.

 

STEP was het wel eens met de stelling van wetenschappers dat de rugbelasting bij tillen met een bolle rug (BR) en tillen met diepe kniebuiging (DK) even groot is en dat deze beide tiltechnieken even gevaarlijk, slecht en onbruikbaar zijn.


tiltechnieken nee

 

STEP was het oneens met de stelling van wetenschappers dat het niets uitmaakt hoe je tilt. STEP hanteert en promoot al ruim 20 jaar de GHT, een tiltechniek tussen BR en DK in. GHT zijn technieken met een beperkte kniebuiging, een beperkte rugbolling en met minder rugbelasting.


tiltechnieken ondezoek

 

Om te bewijzen dat dit juist was liet STEP haar GHT onderzoeken aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, lees hier meer over op de pagina STEP Gewichthefferstechniek.

Bekijk ook de film met alle 6 nadelen van de banale Diep Door de Knieën tiltechniek ten opzichte van de STEP GewichtHeffersTechniek.